Welk behang kies je voor welke ruimte?

22 Mar 2023

Welk behang kies je voor welke ruimte?

Het kiezen van het juiste behang voor elke ruimte is een belangrijke beslissing. Behang kan een ruimte een volledig nieuwe look geven, zowel visueel als textueel, en het is daarom belangrijk om te weten welke optie het beste bij jouw unieke interieur past. In dit artikel zullen we de verschillende soorten behang bespreken en de beste optie per ruimte uitleggen.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is een vrij stevig behang dat ideaal is voor muren die vuil of gestuct zijn. Het is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en patronen, waardoor het een populaire optie is voor vele verschillende ruimtes. Het is bestand tegen vocht, wat betekent dat het ideaal is voor badkamers en keukens. Bovendien is het ook vrij eenvoudig aan te brengen, waardoor het een goede optie is als je weinig ervaring hebt met het aanbrengen van behang.

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang behangen is een andere veel voorkomende optie. Het voordeel van dit behang is dat het gemakkelijk aan te brengen is. Bovendien is het waterafstotend, dus het is een goede optie voor badkamers en keukens. Het is ook vrij goedkoop, waardoor het een goede optie is als je een kleinere ruimte op een budget wilt opknappen.

Vliesbehang

Vliesbehang behangen is de meest voorkomende optie en het is verkrijgbaar in vele verschillende stijlen, kleuren en patronen. Het is ook relatief eenvoudig aan te brengen, wat het een geschikte optie maakt voor doe-het-zelvers. Wat vliesbehang echt bijzonder maakt, is dat het vrij goed bestand is tegen vocht. Dit maakt het ideaal voor badkamers en keukens.

Kant en klaar behang

Kant-en-klaar behang is een andere optie die vrij populair is geworden. Het voordeel van kant-en-klaar behang is dat het geen lijm nodig heeft. In plaats daarvan wordt het aangebracht met behulp van een lijmspray of een lijmroller. Het is ook makkelijk te verwijderen als je het ooit zou willen vervangen. Dit maakt het een geschikte optie voor kinderkamers en verhuurwoningen.

Muurstickers

Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, dan zijn muurstickers een goede optie. Muurstickers zijn stickers die je op de muur plakt en die je in vele verschillende kleuren en stijlen kunt krijgen. Ze zijn ook makkelijk aan te brengen en veel makkelijker te verwijderen dan behang.

Om het juiste behang te kiezen, is het belangrijk om te weten wat de beste optie is voor elke ruimte. Glasweefselbehang is een goede optie voor muren die vuil of gestuct zijn en het is waterbestendig, waardoor het ideaal is voor badkamers en keukens. Glasvliesbehang en vliesbehang zijn eenvoudig aan te brengen, waardoor het een goede optie is voor doe-het-zelvers. Kant-en-klaar behang is een makkelijke optie die geen lijm nodig heeft, terwijl muurstickers een goedkopere optie zijn die makkelijk aan te brengen en te verwijderen zijn. Kies de optie die het beste bij je unieke interieur past en je zal verrast zijn door de verandering die het kan aanbrengen!