Colorado geeft de voormalige voetbalcoach van Jackson State, Deion Sanders, een primetime betaaldag

12 Dec 2022

Colorado geeft de voormalige voetbalcoach van Jackson State, Deion Sanders, een primetime betaaldag

Deion Sanders kon zaterdagavond de deur naar de persconferentie niet openen nadat zijn Jackson State-voetbalteam Southern met 43-24 versloeg en zo de SWAC-titel won voor hun tweede achtereenvolgende kampioenschap in het Veterans Memorial Stadium.

Sanders sprak met zijn JSU-voetbalteam om hen te vertellen dat hij een andere baan aannam, om hoofdvoetbaltrainer te worden aan de Universiteit van Colorado. Volgens de Denver Post kreeg Sanders maandag een aanbiedingsblad dat hem en zijn assistent-coaches goed zal betalen. Het contract is uitgebreider dan het contract dat hij tekende bij Jackson State. Buiten de $ 300.000 is Sanders zijn buy-out verschuldigd aan JSU. Maandag tekende Sanders een contract van $ 29,5 miljoen voor vijf jaar exclusief bonussen en incentives. Hier is een overzicht van de rest van zijn contract.

Volgens het contract verdient Sanders $5,5 miljoen in zijn eerste seizoen, met een basissalaris van $500.000 aangevuld met $1,75 miljoen voor radio, televisie en publieke optredens; nog eens $ 1,75 miljoen voor promotie en fondsenwerving; en nog eens $ 1,5 miljoen voor "ontwikkeling van de student-atleet."

Die vergoeding zou oplopen tot $5,7 miljoen in '24, $5,9 miljoen in '25, $6,1 miljoen in '26 en $6,3 miljoen in '27. Volgens de Denver Post is dit het grootste financiële pakket dat ooit aan een CU-voetbalcoach is gegeven, en atletisch directeur Rick George gaf zondag toe. George gaf toe dat CU nog niet het geld heeft om Sanders te betalen.

DEION TEKENT COACH BIJ CUToen hij naar Colorado vluchtte, bedroog Deion Sanders degenen die dachten dat hij 'onze coach' was

SALARIS VAN DEION SANDERS ONTHULDSalaris van Deion Sanders onthuld in Colorado, zegt dat Shedeur Sanders 'onze quarterback' is

DRIE DINGEN DIE JSU MOET DOEN OM TE WINNENDrie dingen die Jackson State football moet doen om langs Southern naar Celebration Bowl te komen

Volgens de voorgestelde overeenkomst zou Sanders een salarispool van $5 miljoen hebben voor zijn assistenten en eventueel ondersteunend personeel. De straffen zijn hoog als Sanders voor het einde van zijn contract vertrekt. Hij zou CU $ 15 miljoen aan schadevergoeding verschuldigd zijn als hij de school verlaat na het eerste jaar van zijn deal. Die schadevergoeding daalt tot $ 10 miljoen als het na zijn tweede jaar is; $ 8 miljoen na de derde; en $ 5 miljoen na zijn vierde of laatste jaar.

Verhaal gaat verder

Als CU ervoor kiest om het contract van Sanders voortijdig af te kopen, is het hem 75% van het resterende basissalaris en aanvullend salaris verschuldigd over de looptijd van de overeenkomst.

Andere mogelijke stimulansen van Sanders zijn:

$ 750.000 als CU het nationale kampioenschap wint;

$ 450.000 als CU wordt uitgenodigd voor een "New Year's 6" bowl-game;

$ 150.000 als CU zes wedstrijden in een seizoen wint;

$ 150.000 als CU de Pac-12 wint;

$ 150.000 als CU wordt uitgenodigd voor een niet-"New Year's 6" bowl-game;

$ 150.000 als Sanders wordt uitgeroepen tot Nationaal Coach van het Jaar;

$ 100.000 voor elke extra overwinning na zes games;

$ 75.000 als CU in een Pac-12 Championship-game speelt;

$ 75.000 als Sanders wordt uitgeroepen tot Pac-12 Coach of the Year;

$ 50.000 elke keer dat CU een team-APR van ten minste 965 behaalt. In het eerste jaar wordt die bonus behaald als CU een team-APR van ten minste 954 behaalt.

Bovendien zou Sanders een vergoeding van $ 20.000 ontvangen voor verhuiskosten.

Jackson State speelt op 17 december om 12.00 uur in North Carolina Central in de Cricket Celebration Bowl.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Mississippi Clarion Ledger: Colorado geeft voormalig Jackson State voetbalcoach Deion Sanders een primetime betaaldag