BofA waarschuwt dat hete inflatie nog 10 jaar ongebreideld kan voortduren - hier is de 1 schokbestendige sector om uw vermogen te behouden in dat worstcasescenario

12 Dec 2022

BofA waarschuwt dat hete inflatie nog 10 jaar ongebreideld kan voortduren - hier is de 1 schokbestendige sector om uw vermogen te behouden in dat worstcasescenario

BofA waarschuwt dat hete inflatie nog 10 jaar ongebreideld kan voortduren - hier is de 1 schokbestendige sector om uw vermogen te behouden in dat worstcasescenario

Ondanks de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve - waaronder vier opeenvolgende verhogingen van 75 basispunten - is de inflatie nog steeds heet.

Consumentenprijzen in de VS stegen in oktober met 0,4% en waren 7,7% hoger dan een jaar geleden.

Hoge inflatie tast niet alleen de koopkracht van geld aan, maar betekent ook dat de Fed waarschijnlijk agressief zal blijven. En dat belooft niet veel goeds voor de aandelenmarkt.

Kan de inflatie snel weer normaal worden?

Bank of America gelooft van niet.

"Historisch gezien duurt het gemiddeld 10 jaar voordat een ontwikkelde economie terugkeert naar een inflatie van 2% [zodra] de drempel van 5% is overschreden", zegt de bank in een recente notitie.

Mis het niet

Investeren in kunst is een geweldige bescherming tegen inflatie — en je hebt geen miljoenen nodig om je in te kopen

De Amerikaanse dollar heeft sinds 1971 98% van zijn koopkracht verloren - bescherm uw nestei met pensioen met dit stabiele alternatief

De gemiddelde woningverzekeringspolis is bijna 40% hoger dan 12 jaar geleden - zo kunt u minder uitgeven aan gemoedsrust

BofA benadrukt hardnekkige looninflatie, vergrijzing van de bevolking en onderinvestering in energie als redenen waarom de prijsniveaus hoog zouden blijven. Volgens de projectie van BofA zouden de olieprijzen volgend jaar gemiddeld $100 per vat bedragen.

Als BofA gelijk heeft, zouden energieaandelen nog betere tijden tegemoet kunnen gaan. Hier zijn twee energienamen die de bank bijzonder aantrekkelijk vindt.

Exxon Mobil (XOM)

Exxon Mobil is een oliesupermajor met een marktkapitalisatie van meer dan $ 400 miljard.

Hoewel de brede markt in 2022 diep in het rood staat, zijn de Exxon-aandelen dit jaar tot nu toe met 64% gestegen.

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom beleggers van het aandeel houden: de olieproducerende gigant gutst winsten en cashflow uit in deze grondstoffenprijsomgeving.

Blijf op de hoogte van de markten: mis het laatste nieuws en een gestage stroom bruikbare ideeën van de topfirma's van Wall Street niet. Meld u nu gratis aan voor de nieuwsbrief Beleggen in Geldwijzer.

In de eerste negen maanden van 2022 verdiende Exxon $43,0 miljard aan winst, een enorme stijging ten opzichte van de $14,2 miljard in dezelfde periode een jaar geleden. De vrije kasstroom bedroeg $ 49,8 miljard voor de eerste negen maanden, vergeleken met $ 22,9 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Verhaal gaat verder

Solide financiële gegevens stellen het bedrijf in staat geld terug te geven aan investeerders. Exxon keert driemaandelijkse dividenden uit van 91 cent per aandeel, wat neerkomt op een jaarlijks rendement van 3,5%.

Bank of America heeft een koopadvies op Exxon en een koersdoel van $123. Aangezien de aandelen momenteel rond de $104 worden verhandeld, impliceert het koersdoel een potentiële stijging van 18%.

ConocoPhillips (COP)

ConocoPhillips is een andere grote speler in de energiesector. Het had bewezen reserves van 6,1 miljard vaten olie-equivalent en produceerde in 2021 1.567 duizend vaten olie-equivalent per dag.

Net als Exxon draait ConocoPhillips op volle toeren dankzij sterke energieprijzen.

In het derde kwartaal van 2022 bedroeg de gemiddelde gerealiseerde prijs van het bedrijf $ 83,07 per vat olie-equivalent - een stijging van 46% ten opzichte van de $ 56,92 per vat olie-equivalent in het derde kwartaal van 2021.

De aangepaste winst van ConocoPhillips bedroeg $ 4,6 miljard voor het derde kwartaal, een enorme stijging ten opzichte van de $ 2,4 miljard die het in dezelfde periode vorig jaar verdiende.

In het derde kwartaal keerde het bedrijf $ 4,3 miljard aan contanten terug aan aandeelhouders, waaronder $ 1,5 miljard aan dividenden en $ 2,8 miljard via terugkoop van eigen aandelen. ConocoPhillips verhoogde ook zijn kwartaaldividend met 11% tot 51 cent per aandeel.

De aandelen van ConocoPhillips zijn dit jaar tot nu toe al met 52% gestegen en Bank of America ziet verder opwaarts potentieel aan de horizon. De bank heeft een koopadvies voor het bedrijf en een koersdoel van $140, ongeveer 25% boven het huidige koersdoel van het aandeel.

Minimaliseer uw blootstelling aan aandelen

Natuurlijk hoef je je niet altijd te beperken tot de beurs.

Te midden van hete inflatie en de onzekere economie vinden beleggers die nerveus zijn over aandelen nog steeds manieren om hun vermogen effectief te beleggen.

Prime commercieel vastgoed heeft bijvoorbeeld over een periode van 25 jaar beter gepresteerd dan de S&P 500. Met behulp van nieuwe platforms zijn dit soort kansen nu beschikbaar voor particuliere beleggers. Niet alleen de ultrarijken.

Met een enkele investering kunnen beleggers eigendommen van institutionele kwaliteit bezitten die worden gehuurd door merken als CVS, Kroger en Walmart - en op kwartaalbasis stabiele inkomsten uit supermarkten verzamelen.

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.